@the rooftop

@the rooftop

mandag 29. mars 2010

come again!


Dette blinkskuddet ble tatt i 18 Powell Lane, Carlton for en drøy halvtime siden.


The Pixies - Where Is My Mind

På tirsdag i forrige uke holdt Kurt Cobains favorittband, The Pixies, sin fjerde konsert i Festival Hall på like mange dager i forbindelse med 20-årsmarkeringen av klassikeren Doolittle. Jeg var på plass.

The Pixies åpnet konserten med tre relativt ukjente b-sider, et trekk jeg ikke ventet meg. Den fjerde låta ut var definitivt av det mer kjente slaget. Debaser fikk for alvor liv i publikum som til da hadde vært mistenkelig stasjonært. Deretter fulgte resten av låtene fra Doolittle. Blant disse vil jeg trekke fram Monkey Gone to Heaven, låta med det fantastiske førsteverset:

There was a guy
An underwater guy who controlled the sea
Got killed by ten million pounds of sludge
From New York and New Jersey
This monkey's gone to heaven

Etter at sistelåta fra albumet, Gounge Away, hadde fadet ut, latet The Pixies som om de takket for seg og gikk av scenen. Det kom ikke som noen stor overraskelse at de ombestemte seg etter rundt tre og et halvt minutt med brukbar jubel.

Slutten på første ekstraomgang var muligens kveldens høydepunkt. Scenen ble innhyllet i hvit røyk og passende nok fulgte Into the White. Kandidat nummer to i kåringen av kveldens høydepunkt var låta som ble spilt nest sist i andre ekstraomgang, Where Is My Mind, ei låt mange kjenner fra filmen Fight Club.

With your feet in the air and your head on the ground
Try this trick and spin it
Yeah

The Pixies avsluttet deretter en fantastisk konsert med Vamos fra debutalbumet.

1 kommentar: